Magnesium is een mineraal die bijdraagt aan een normale werking van de spieren en het zenuwstelsel. Je kunt magnesium tabletten slikken, maar het is nog beter om magnesiumolie te smeren. Via de huid komt de magnesiumolie namelijk direct in je lichaamscellen en daarbij ook op de plekken waar dat het meest nodig is. Tevens is dit een gemakkelijke en snelle manier om je magnesiumgehalte te verhogen.

Magnesium kristalen worden vooral gebruikt om het magnesiumgehalte in je lichaam terug op peil te brengen of te houden. De Magnesium Kristallen worden opgelost in water en kunnen zowel gebruikt worden voor een ligbad als voor een voetbad.
Ligbad of voetbad? Bij een acuut magnesiumtekort dient er minimaal twee keer per week een ligbad genomen te worden met Magnesium Kristallen. Voor een optimaal effect dient het water minimum 37 graden te zijn en moet je minstens twintig minuten baden. Indien de Magnesium Kristallen gebruikt worden als voetbad worden de beste resultaten verkregen bij dagelijks gebruik. Dit komt doordat je huid veel minder Magnesium Kristallen kan opnemen tijdens een voetbad dan bij een ligbad.

750gr  €10.50 —  2 kg  €19.00 — 4 kg  €35.00

Magnesiumolie is vlot en handig in het gebruik, terwijl het product gemakkelijk aan te brengen is. Je kan Magnesium Olie ook gebruiken waar je het maar nodig hebt: eenvoudig inmasseren op de pijnlijke plek en de kramp of pijn is korte tijd later weg.
Toepassingen: Magnesium Olie is uitermate doeltreffend tegen spierpijnen, gewrichtsklachten en allerhande krampen bij sportbeoefening. Het dan ook zeer goed zowel als fitnessmassage en ontspanningsmassage.
Verder helpt Magnesium Olie voortreffelijk tegen been- en/of voetkrampen en nachtelijke krampen. Wanneer de kramp niet mindert door te rekken, is het aangewezen om Magnesium Olie in te schakelen. Houdt dan ook een flesje naast je bed. Breng onmiddellijk een ruime hoeveelheid aan op de verkrampte spiermassa, masseer goed in en vergeet daarbij niet herhaaldelijk te strekken.
Bij nachtelijke kuitkramp en beenkramp masseer je de betrokken spiermassa goed in met Magnesium Olie. Dat brengt een onmiddellijke verlossing van de klachten teweeg en het voorkomt een herhaling van de klachten gedurende de rest van de nacht. Deze behandeling is preventief aan te vatten tegen frequente nachtelijke krampen.
Gebruik: Nadat je Magnesium Olie hebt aangebracht, laat je hem 15 tot 20 minuten inwerken. Naargelang de ernst van je aandoening en behoefte kan je de behandeling meermaals per dag herhalen, tot maximaal 20 sprays per dag. Om een tekort aan magnesium snel aan te vullen, breng je de magnesium overvloedig aan over je hele lichaam, en dit verschillende keren per dag.
Na een kwartier kan je jezelf afspoelen indien dit gewenst is. Het hoeft niet, maar veel mensen vinden het aangenamer om te spoelen. Om een ongewenst prikkelend gevoel te vermijden, kan je het beste eerst de huid bevochtigen en met een kleine dosis beginnen te masseren. Magnesium wordt het snelst in je lichaam opgenomen via de huid van je buik, voeten en oksels
Het product vlekt niet op kleding of meubels. Je mag het niet op open wonden gebruiken, want dat geeft een branderig gevoel.

100ml €12.50 — 200ml €16.50 — 500ml  €28.00

Magnesium sportolie wordt extra snel en voor 100{daa49133eca7535c8aaaa24b2c10c8112994998df333108ed6ebb2c48d7c072a} opgenomen door je huid en op pijnlijke plekken. Dit in tegenstelling tot magnesium die je oraal inneemt: dan wordt het mineraal slechts voor een deeltje opgenomen via de spijsvertering. Bovendien is Magnesium Sportolie pijnstillend en ontstekingsremmend.

DVP Health & Beauty raadt dit product in het bijzonder aan

  • tegen spierkrampen en gewrichtspijnen
  • tegen reuma en artrose

Spierkrampen en gewrichtspijnen voorkomen & behandelen: De sportolie is lokaal heilzaam om pijn en spierkramp te behandelen of juist om pijn en krampen te voorkomen.
Bij normaal gebruik breng je Magnesium Sportolie bij voorkeur aan voor én na het sporten. Laat de massage-olie dan goed inwerken. Een regelmatige behandeling helpt pijn en krampen voorkomen, houdt het magnesium in je lichaam op peil en helpt je beter te ontspannen.
Sporters met pijnlijke spieren of gewrichten brengen Magnesium Sportolie lokaal aan op de huid ter hoogte van de pijnlijke gewrichten en/of de krampen in spieren en benen.
Voor het sporten zelf zorgt de Magnesium Sportolie alvast voor extra kracht en bevordert het de bloeddoorstroming. Heb je al lichte klachten op bepaalde plekken voor het sporten, masseer deze dan extra goed en tijdig in voor de verzachtende en pijnstillende werking. Maar opgepast voor blessures: wordt de pijn erger, stop dan onmiddellijk.
Na een intensieve inspanning zorgt Magnesium Sportolie voor een snelle ontzuring van de spiercellen. Dat draagt er uiteraard toe bij dat de spieren dan snel weer soepel worden en zich vlotter ontspannen.

Behandeling van reuma en artrose: 
De ontzurende en verzachtende eigenschappen maken Magnesium Sportolie bij uitstek geschikt voor de behandeling van reuma en artrose. Het team van DVP Health and Beauty weet uit ervaring dat Magnesium Sportolie zonder meer uitstekende resultaten geeft bij mensen met reumatische klachten en artrose. Niet zelden merken ze al na een paar behandelingen een enorme verbetering van hun aandoeningen. Een van de belangrijkste verschillen tussen de gewone Magnesium Olie en de Magnesium Sportolie is dat aan de Magnesium Sportolie 3{daa49133eca7535c8aaaa24b2c10c8112994998df333108ed6ebb2c48d7c072a} DMSO (Dimethylsulfoxide) toegevoegd is. Dit zorgt voor een ontstekingsremmende en pijnstillende werking. Bovendien wordt de Magnesium Sportolie sneller door de huidcellen opgenomen en dringt dit product dieper door in de huid. Reeds na 5 minuten voel je hoe de spieren zich ontspannen en ervaar je de verzachtende en heilzaam rustgevende werking van Magnesium Sportolie.

100ml €15.00 — 200ml €20.00 — 500 ml  € 35.00

Magnesium gel wordt vooral gebruikt voor massages en bij psoriasis.
Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 70 {daa49133eca7535c8aaaa24b2c10c8112994998df333108ed6ebb2c48d7c072a} van de mensen met
psoriasis gebaat is bij een behandeling met Magnesium Gel.
Permsal magnesium gel kan goed gebruikt worden voor een gel pakking. Hierbij masseer je de gel in op het gehele lichaam of op een gewenste plaats. Daarna bedek je deze plaats met plastic folie en omwikkel je deze met een infrarooddeken of warmtelamp. De weldadige warmte zorgt voor een goede doorbloeding van de huid, ontspanning van de spieren en een extra goede en diepe opname van het magnesium mineraal.
Reinig voor het aanbrengen van de gel de huid, zodat de werkzame stoffen extra goed worden opgenomen. De magnesium zal samen met de diepwerkende infrarood warmte een ontspannende werking hebben op lichaam en geest.

200 ml   €19.00 — 500 ml   €33.00

Aanbevolen artikelen