Een gespecialiseerde  pedicure houdt zich, net als ik, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Daar hou ik me natuurlijk ook bezig met de cosmetische kant van het vak en kun je bij ons beide terecht voor een nagellak of gelpolish.

Maar daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit , zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit) of andere oorzaken ( o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Daar mag ik me als basis pedicure natuurlijk helemaal niet aan wagen.

Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. De juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen past ze anti-druktechnieken toe of vervaardigt ortheses. Zij brengt nagelprothesen aan en voert nagelreparaties uit.

Om de nagel te reguleren plaatst ze nagelbeugels. Ook is de medisch pedicure op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd.

De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. De medisch pedicure weet wanneer zij moet doorverwijzen naar andere disciplines, uiteraard via de desbetreffende huisarts.

Anti druk technieken

Heeft u pijnklachten of drukplekken bij het lopen dan kan ik dit tijdelijk voor u oplossen met anti-druk technieken. Door middel van het aanbrengen van bijvoorbeeld vilt wordt de druk op de pijnlijke plaats verminderd. Anti-druk technieken worden toegepast om een voetklacht te verlichten en/of te verbeteren.

Nagelreparatie
€12

Het gebeurt vaak genoeg dat mensen niet op open schoenen durven te lopen omdat de nagels lelijk zijn van vorm of structuur. Ik heb de mogelijkheid om uw nagels met gel weer mooi te maken voor een langere periode. De gel wordt met UV licht uitgehard en groeit met de natuurlijke nagel uit. Deze techniek is eventueel ook tijdelijk mogelijk op kalk/schimmelnagels

Nagelbeugel
€25

Nagelbeugels zijn er voor ingroeiende teennagels te behandelen en te begeleiden tijdens het groeien. Een nagelbeugel wordt individueel op maat gemaakt en verlicht direct de pijn

Veel mensen hebben last van afwijkende en of ingegroeide nagels (pijnlijke ontstekingen). Doordat nagels soms te bol groeien kunnen ze gaan ingroeien.
Behandeling door een Medisch Pedicure en het recht knippen van de nagels kan dit soms voorkomen.
De beugels verschillen van vorm en materiaal en hebben elk hun specifieke voor- en nadelen afhankelijk van de conditie van de cliënt en de nagel.  In feite zijn het de enige methodes om de groei van de nagel te reguleren en de druk te verminderen. Met als doel om de nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei. De beugel word op de nagel geplaatst en vastgezet en groeit mee met de nagelplaat. Wanneer de beugel eenmaal op de nagel zit voelt u er niets meer van. Na een aantal weken wordt de beugel verwijderd en nieuw op de nagel geplaatst.
Dit wordt een aantal keer herhaald totdat de nagel vlakker is geworden. De nagelbeugel zal de nagel begeleiden in zijn juiste groei, daardoor bent u direct en langdurig van uw pijnklachten af.

Aanbevolen artikelen