Wat is voetreflextherapie?

Is een natuurlijke vorm van genezen ter ondersteuning van de algemene gezondheidszorg.

Ze activeert de zelfhelende kracht van je lichaam. Dit gaat het natuurlijk evenwicht in het lichaam herstellen, waardoor veel klachten vanzelf verdwijnen.

Ze zorgt voor ultieme ontspanning en helpt de harmonie tussen lichaam en geest weer tot evenwicht te komen.

De werking van Voetreflextherapie?

 • creëert algehele ontspanning en welbevinden
 • stimuleert de bloedcirculatie
 • bevordert de zuurstof- en voedingsstofvoorziening
 • verbetert de zenuw en hormoonfuncties.
 • bevordert de afvoer van afvalstoffen

Voetreflexologie is een zeer oude geneeswijze (3000 jaar voor Christus) afkomstig  uit China en India.  Door het lichaam lopen energiebanen, die onder andere eindigen in de voeten. De reflexzones in de voeten corresponderen met organen, spieren, botten en weefsels  weefsels. Bij deze techniek wordt druk uitgeoefend op de reflexzones.

Er vindt een stimulerende werking plaats waardoor de zelfhelende kracht van het lichaam geactiveerd wordt.      

Als lichaam en geest in harmonie zijn, ervaren wij dit als gezondheid.
Bij een verstoring van evenwicht spreken we over ziekte.

Ieder mens is uniek, en bij ieder mens uit een storing zich weer anders.

Mogelijke verschijnselen zijn bijvoorbeeld :
hoofdpijn, algehele vermoeidheid, rugklachten, ontregelde spijsvertering, depressiviteit. Dit kunnen voorboden zijn van een aandoening.                       

Voetreflexologie is een veilige methode, die niet alleen naar de klachten kijkt, maar probeert de oorzaak die er achter ligt te ontdekken en te behandelen.

Voor wie is deze therapie geschikt? 

Voetreflexzonetherapie kan uitkomst bieden voor jonge en oudere mensen bij zowel emotionele als lichamelijke klachten waaronder hoofdpijn, obstipatie of chronische aandoeningen. Het kan ook alleen als ontspannende massage worden gebruikt.

Hou er echter wel rekening mee dat een behandeling aanvullend of ondersteunend kan zijn, maar nooit een andere behandeling kan vervangen.

Bij lichamelijk klachten adviseer ik altijd contact op te nemen met de huisarts.

 

De helende werking van massage is wetenschappelijk bewezen!

De systematische strijkingen, knedingen en het kloppen van de spieren werkt over de huid op het daaronder gelegen weefsel en leidt tot reacties van de zenuwen, die weefselhormonen met haarvatenverwijdende werking afgeven en daarmee een betere bloeding van huid en spieren bereikt. Ook wordt de afvoer van afvalstoffen in gang gezet. Daana kunnen voedingstoffen decellen beter bereiken. Pezen en spieren ontspannen zich, worden elastischer en losser.

Twee vormen van behandeling.

 • Neurologische massage bij: Acute klachten, -Klachten met lichamelijke oorzaak.
 • Energetische massage bij: Chronische klachten,
  • Klachten met psychisch emotionele achtergrond,
  • Tijdens zwangerschap.

Hiermee wordt de vicieuze cirkeldoorbroken. Dit kan het natuurlijk evenwichtin het lichaam herstellen.

De behandeling
De behandeling gebeurt met de handen. Tijdens de behandeling kan duidelijk worden in welk gebieden het evenwicht verstoord is. Hoe gevoeliger het gebied is hoe meere aandacht het nodig heeft. De gevoeligheid is voor iedereen anders en kan van keer tot keer verschillen.Beide voeten worden altijd in het gehaal behandeld.

Na de behandeling.
De reacties na een voetreflexbehanding kan verschillen van persoon tot persoon. Sommige voelen zich heel ontspannen of blij herboren en slapen vaak beter. Andere voelen zich rillerig, slaperig of loom. Als gevolg van de behandeling komen de afvalstoffen vrij.

Daardoor kunnen er mensen zijn die na een behandeling last hebben van hoofdpijn of rufpijn. Dit verdwijnt weer na het drinken van water. De reflexuloog  helpt u met samenwerking tussen lichaam en geest herstellen. Hoeveel behandeling er nodig zijn varieert tussen van persoon tot persoon.